ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΕΡΚΩΝ (2012)

Μετά την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβ.  Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Aποστόλου ακολούθησε πλούσια εόρτια  εκδήλωση στην αίθουσα της κοινότητας με την  συμμετοχή σχεδόν όλου του εκκλησιάσματος.  Εκεί μας υποδέχτηκαν τα παιδιά της ενορίας, αρχικά με χριστουγεννιάτικους ύμνους και στη συνέχεια με απαγγελίες ποιημάτων. Ακολούθησε επίκαιρη εορταστική   βιντεοπροβολή,  που ετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες του Ζαππείου υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια της σεμνής δασκάλας τους Ευανθίας Χατζηαλεξιάδου, στην οποία οφείλεται και η διοργάνωση της εκδήλωσης. Προβλήθηκαν ιεροί ορθόδοξοι ναοί της Πόλης μας,  αλλά και ναοί του Πόντου ,της Καππαδοκιας και  της Μ. Ασίας. Δόθηκε έτσι το μήνυμα ότι  ο Χριστός γεννάται νικώντας το χρόνο, το χώρο, τα σχήματα του κόσμου και τις βουλές των ισχυρών.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το σκετς με τίτλο «’Ο Άγιος Βασίλειος στην ορθόδοξη παράδοση», που επίσης με επιτυχία παρουσίασαν τα παιδιά μας. Μας  συγκίνησαν θυμίζοντάς μας το φιλανθρωπικό έργο και τη μεγάλη προσωπικότητα του πραγματικού Αγίου, σε αντίθεση με αυτόν που μας συνήθισαν τα τελευταία χρόνια οι δυτικόφερτες εκδόσεις του. Η πλούσια γιορτή τέλειωσε με παραδοσιακά πολίτικα κάλαντα, αλλά και με άλλα  κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, που τραγούδησαν οι μουσικοί Φωτεινή Κοκκάλα συνοδεία πολίτικης λύρας  και η Χρύσα Καραΐσκου   παίζοντας κανονάκι.

Οι  εκδηλώσεις στις κοινοτικές  αίθουσες της Μητροπόλεώς μας έχουν ως στόχο, συν τοις άλλοις, να συγκεντρώσουν τους νέους γύρω από τη Μητέρα Εκκλησία, να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς των ενοριτών, να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας μέσα στο πολύμορφο  περιβάλλον όπου ζούμε. Υπ’ αυτή την  έννοια το πλούσιο γεύμα στην κοινή τράπεζα γύρω από τον Ποιμενάρχη μας και η όμορφη γιορτή των παιδιών μας ολοκλήρωσε την πνευματική τροφή, μετά την  Ακολουθία στον Ιερό  Ναό.

Στο τέλος της ευλογημένης αυτής ημέρας  ο Σεβασμιότατος μοίρασε πλούσια  δώρα στα παιδιά και στους συντελεστές της εορτής και   ο συντονιστής εκπαίδευσης     στην Πόλη μας  συνεχάρη τα παιδιά τονίζοντας το εναγώνιο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών  για τη μόρφωσή τους.

Μακροχώρι, Δεκέμβριος 2012

xristoygenna2011-1

 

xristoygenna2011-2

xristoygenna2011-3
xristoygenna2011-4

xristoygenna2011-5

xristoygenna2011-6

 

xristoygenna2011-7

xristoygenna2011-8

xristoygenna2011-9

xristoygenna2011-10

xristoygenna2011-11

xristoygenna2011-12

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*