ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΝΑΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 τελέστηκε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αείμνηστης Άννας Βαλσαμίδου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Θεραπείων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο με τους ιερείς της Μητροπόλεως Δέρκων Αδαμάντιο Κοκκινάκη και Πορφύριο Καρατζίκο. Συμπροσευχήθηκε εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος. Έψαλαν ο Δημήτριος Λαφτσής και η Ιωάννα Γρηγοριάδου. Υπήρξε αρκετό εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων τίμησαν την αείμνηστη ο Άρχων Χαρτοφύλακας της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Παντελής (Λάκης) Βίγκας, ο Άρχων Οστιάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας καθηγητής καρδιοχειρουργικής Αυξέντιος Καλαγκός και ο Άρχων Δωρητής της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων Κωνσταντίνος Διακρούσης με την οικογένειά του.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία του μνημόσυνου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος αναφέρθηκε στην αείμνηστη που ήταν γόνος των Θεραπείων και εκοιμήθη πλήρης ημερών, η οποία ανέθρεψε δύο τέκνα τον Πασχάλη και τον Αλέξανδρο. Ο Πασχάλης Βαλσαμίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος διδάσκει την ιστορία των Ρωμιών και πρόκειται σύντομα να εξελιχθεί στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε στον αυλόγυρο του ναού υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αείμνηστης η διανομή κολλύβων και κατά το έθιμο κονιάκ, λουκούμια και καφές με παξιμάδια.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος μετέβη στο Νεκροταφείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεραπείων και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της αειμνήστου.

Θεραπειανός

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*