ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ “ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Το πατροπαράδοτο πρωτοχρονιάτικο “Γεύμα Αγάπης” πραγματοποίησε προχθές, Κυριακή, η Κοινότητα Αγίου Στεφάνου (Yeşilköy), στην κοινοτική αίθουσα πλησίον του ομώνυμου Ιερού Ναού, η οποία κατακλύστηκε από ενορίτες και ομογενείς που κατέφθασαν από διάφορα σημεία της Πόλης. Είχε προηγηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Μετά τον εκκλησιασμό, το ποίμνιο προσήλθε στην κοινοτική αίθουσα ώστε να συμμετάσχει στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με το “Γεύμα Αγάπης”. Λαχταριστοί μεζέδες, κυρίως πιάτο, απολαυστικό επιδόρπιο και εκλεκτό κόκκινο κρασί, ήταν τα εδέσματα που συμπεριελάμβανε το πλούσιο μενού.

Μετά το πέρας του γεύματος οι παρευρεθέντες, με πρώτο τον πρόεδρο της κοινότητος Αγίου Στεφάνου κ. Κώστα Ιωαννίδη, πλησίασαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα.

Απευθυνόμενος προς το ποίμνιο, ο κ. Απόστολος εξήρε τις προσπάθειες τής υπό την προεδρία του κ. Ιωαννίδη οικείας Επιτροπής για το έργο που επιτελεί και ευχήθηκε, όπως οι προσπάθειες του προέδρου και των συνεργατών του, «αλλά και οι προσπάθειες όλων των κοινοτικών μας παραγόντων, να συμβάλλουν ώστε να έχουμε μια ευήμερη και καρποφόρον χρονιά, καταφέρνοντας να λύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια».

Ακολούθησαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έψαλλαν τα παιδιά και ο Γέρων Δέρκων μοίρασε σε όλους τα κομμάτια της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από παραδοσιακές και ρεμπέτικες μελωδίες από τον ταλαντούχο μουσικό κ. Γιώργο Μαρινάκη.

Οι πάντες αποχώρησαν ικανοποιημένοι, ευχαριστώντας την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον πρόεδρό της Κώστα Ιωαννίδη, αλλά και τους εθελοντές και εθελόντριες συνεργάτες του με επί κεφαλής τις κ.κ. Τίνα Ιωαννίδου, Γεωργία Κωτσαρίδου και Φωφώ Μαγιόγλου οι οποίες και φρόντισαν με καλαισθησία για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*