ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΔΕΡΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΕΡΚΩΝ

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Σχεδόν όλα τα Κράτη της υφηλίου χειμάζονται από την ενσκήψασα επιδημία του κορονοϊού και από τις τραγικές συνέπειές του. Ο άδικος θάνατος των αδελφών μας, τόσο στην Χώρα μας όσο και στα λοιπά μέρη της γης, μας λυπεί αφάνταστα και ευχόμαστε διακαώς την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την λαιλαπώδη νόσο. Η Αγία μας Εκκλησία σοφώς ποιούσα και καλώς διατάξασα δέεται εδώ και αιώνες για τη διαφύλαξή μας από οργής λοιμού και από τις λοιπές καταστρεπτικές θεομηνίες, που πλήττουν κατά καιρούς την ανθρωπότητα.

Η Ιερά Μητρόπολη Δέρκων σύμφωνα με τις αποφάσεις της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου ανέστειλε όλες τις Ιερές Ακολουθίες προκειμένου να προστατέψει τον άνθρωπο από την ενδεχόμενη απώλεια του θείου δώρου, ήτοι της ίδιας της ζωής. Θα συνεχίσουμε επί τι διάστημα, όπως πράξαμε μέχρι σήμερα, να εορτάζουμε νοερώς άπαντες εκ του οίκου μας τις Ιερές Ακολουθίες, ελπίζοντες και αναμένοντες συν Θεώ την εξάλειψη της φοβεράς νόσου από προσώπου γης και την επιστροφή στην ομαλότητα. Τις Ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα -που θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών σε τρεις Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας- σας συνιστώ να τις παρακολουθείτε από το Σεπτό μας Κέντρο τηλεοπτικώς ή διαδικτυακώς στην κατ΄οίκον Εκκλησία, προσευχόμενοι στον Θεό υπέρ εαυτών και αλλήλων.

Σας εύχομαι εν αγάπη και πατρικώς να εορτάσομε υπό τις συνθήκες αυτές –εν υπομονή και προσευχή- τα Σεπτά Πάθη του Κυρίου και Θεού ημών και το Άγιον Πάσχα, ακολουθούντες τις ευαγγελικές προτροπές επ΄ αγαθώ της Εκκλησίας και των συνανθρώπων μας. «Εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών [Λουκ. κα΄ 19]»

Ιερά Μητρόπολις Δέρκων, Άγιον Πάσχα 2020

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*