Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΣΙΝ ΓΑΜΟΥ ΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατόπιν προσκλήσεως, μετέβη από 16ης έως 20ης Αυγούστου 2017, εις Θεσσαλονίκην, ένθα ετέλεσεν εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τον γάμον, του Εντιμ. κ. Κωνσταντίνου Συμεωνίδη, του Δημητρίου και της Δομνίκης, μετά της δεσποινίδος Σταυρούλας Σαμαρά, του Γεωργίου και της Κυριακής. Ο γαμβρός τυγχάνει ανεψιός του Ποιμενάρχου μας. Στο τέλος του Ιερού Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τας συγχαρητηρίους ευχάς της Α.Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εκάλεσε τους νεονύμφους να ζήσουν έως του εκμετρήσαι το ζείν, εν ομονοία και αγάπη, υπό την σκέπη και την ευλογίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Συνεχάρει δέ θερμώς αυτούς τε και τους γονείς αυτών. Εκτός των συμμετασχόντων Ιερέων και Διακόνων, τόν χορό των Ιεροψαλτών, διηύθυνε ο εξ Αθηνών αφιχθείς φίλος της οικογενείας Ιεροψάλτης και Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Μουσικολ. κ. Σταμάτιος Κίσσας, Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Μουσικοφίλων των Κωνσταντινουπολιτών. Χρέη παρανύμφου ετέλεσαν ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Χορόζογλου καί η Ευγεν. κα Σοφία Νικολαίδου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων. Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημμένων του Ακαδημαϊκού, Βιομηχανικού  και Επιχειρηματικού κόσμου, διακρίθησαν μετά των συζύγων των, οι Άρχοντες Οφφικιάλοι της Α.τ.Χ.Μ.Ε. κ.κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου και Γεώργιος Κουκουτσίδης.

Ακολούθησε γαμήλια δεξίωσις μετά δείπνου, μεθ΄όλων των  προσκεκλημένων στούς κήπους του πολυτελούς ξενοδοχείου Hyatt Regency. Το γυναικείο συγκρότημα Fortissimo, με ελαφρά και ποιοτική μουσική δημιούργησε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα υποδοχής. Το γλέντι διήρκησε μέχρι τας πρωϊνάς ώρας.

Στους νεονύμφους άπαντες, ευχήθηκαν έτη ανέφελα και εύκαρπα. Το ζεύγος ζεί μονίμως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κατά τον χρόνο παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, επεσκέφθη, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, μετά του οποίου έσχε συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων επί Εκκλησιαστικών θεμάτων.

Ωσαύτως, μετέβη και προσεκύνησε εις το Καθολικό της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, ένθα επεσκέφθη, τον κλινήρη Μητροπολίτη Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμονα, τον οποίον είχε καθηγητή, τόσο στις προπτυχιακές  όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*