Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΝ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (12-16/10/2017) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, ο Ποιμενάρχης μας συμμετείχε εις την πανήγυριν της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής εις την Νέαν Καλλικράτειαν Χαλκιδικής, συνοδευόμενος υπό του Ιερολ. Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων κ. Πορφυρίου Καρατζίκου.

Με θρησκευτική ευλάβεια και ιεροπρέπεια οι ευσεβείς πιστοί της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής τίμησαν τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, συμμετέχοντας στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ν. Καλλικράτειας.

Προσεκύνησαν την θαυμάσια και θαυματουργό Εικόνα της Οσίας, την οποία έφεραν οι χριστιανοί της Καλλικράτειας – Ανατολικής Θράκης στη νέα πατρίδα τους, τη Νέα Καλλικράτεια, και της απέδωσαν τις τιμές που της αναλογούν, σε μια Οσία που παρά τα λίγα χρόνια ζωής της έφθασε σε μεγάλα ύψη αρετής και αγιότητας.

Της τελεσθείσης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης μας Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος με συλλειτουργούς τους Σεβ. Μητροπολίτας Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, τον και Ποιμενάρχην της ειρημένης θεοσώστου Επαρχίας. Στον πανηγυρικόν εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, αλλά και άλλων Επαρχιών.

Τον θείο λόγο στον εσπερινό εκήρυξε μετά γλαφυρότητος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στη Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στα δεινά, τα οποία υπέστη η Οσία Παρασκευή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο επιχώριος  Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που παραβρέθηκαν για να τιμήσουν της Οσία, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Συνέσιο Στάθη για την όλη οργάνωση και προετοιμασία για αυτήν την τόσο λαμπρή πανήγυρη.

Κατά την ολιγοήμερον παραμονήν του ο Σεβασμιώτατος μας, περιηγήθηκε διαφόρους χώρους του συγκροτήματος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και επεσκέφθη και άλλας κωμοπόλεις της επαρχίας ταύτης και προσεκύνησε εις Ιερά Προσκυνήματα.

Δέον όπως σημειωθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας και ό Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Οσίας Παρασκευής, αλλά  και φίλοι του Μητροπολίτου μας απέδειξαν την εν Χριστώ αγάπην, εκτίμησιν και σεβασμόν των προς το πρόσωπο αυτού.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*