ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΕΡΚΩΝ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΘΥΡΡΥΑΚΟΣ Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και περισσή ιεροπρέπεια ετελέσθη την παρελθούσα Παρασκευή 30η λήξαντος μηνός και περί ώραν 6ην μμ, εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων εις τον περικαλλή ναό της Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Βαθυρρύακος, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, συλλειτουργούντων αυτώ των Πρεσβ. Αντωνίου Καρατζίκου και Αδαμαντίου Κοκκινάκη, και του Ιερολ. Διακόνου της Μητροπόλεως κ. Πορφυρίου

Πολυπληθές εκκλησίασμα, προσελθόν εις το όμορφο και γραφικό προάστιο του Βοσπόρου από όλες τις κοινότητες της Μητροπόλεως Δέρκων, τον Άγιο Στέφανο, το Μακροχώρι, τα Θεραπειά, καθώς και από άλλες, όμορες και μη, κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, συνέρρευσε με ευλάβεια και προσευχητική διάθεση, και κατέκλεισε τον ιερό ναό της Οσιομάρτυρος Παρασκευής, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής υπό του ιερατικώς προϊσταμένου Αιδεσιμ. π. Αντωνίου Καρατζίκου.

Εις την ακολουθία του Εσπερινού μετά Θείας Λειτουργίας, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, ως επίσης παρέστησαν, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Ηλιάδης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων και  ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νιχωρίου.

Παρέστησαν ακόμη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της ΜτΧΕ και των παρακειμένων Μητροπόλεων.

Κατά την ακολουθία, έψαλαν εμμελώς και κατανυκτικώς, από τα δύο αναλόγια, ιεροψάλτες της Μητροπόλεως Δέρκων, με επικεφαλής τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως και Άρχοντα Ιερομνήμονα της ΜτΧΕ, Μουσικολογιώτατον κ. Αντώνιον Χατζόπουλον.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερθείς εις την σημασία και την αναγκαιότητα της σωστής προετοιμασίας των πιστών δια της νηστείας και της εξομολογήσεως ώστε να προσέλθουν εις το μυστήριον της Θείας Μεταλήψεως, έτοιμοι ψυχικά και σωματικά.

Ομοίως και ο Σεβασμιώτατος, εις τον λόγον του με τον οποίον κατέκλεισε την ακολουθία, εκάλεσε τους πιστούς, έστω και τώρα την ύστατη στιγμή να σπεύσουν να νηστεύσουν και να εξομολογηθούν, ώστε να προσέλθουν έτοιμοι, διά να μεταλάβουν των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της απολύσεως και της διανομής του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ανέγνωσε τρισάγιον εις μνήμην του πρότριτα εν Κυρίω μεταστάντος μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, παρέθεσε προς το εκκλησίασμα, πλουσιότατο δείπνο με εκλεκτά νηστήσιμα εδέσματα, εις το πολυτελέστατο εστιατόριο του παρακειμένου Fuat Paşa Yalısı.

 

Σύνταξις : Γεώργιος Κιοσέογλου    01. 04. 2018

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*