Η ΕΠΙ ΤΗι 25Ηι ΕΠΕΤΕΙΩι ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΔΟΘΕΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

dsc_4800«Η  αποψινή μουσική εκδήλωση ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα κατακλείδα των εορτασμών προς τιμή μου, επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 25ετούς διακονίας μου στον Οικουμενικό Θρόνο» είπε εμφανώς ικανοποιημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος  κατακλείοντας την  συναυλία  που διοργανώθηκε από την Ιερά μας Μητρόπολη, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης στις 22 Οκτωβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου μας Γέροντος  Δέρκων κ. Αποστόλου.

Η υψίφωνος Esra Özbir  μετά του πιανίστα  Barış Büyükyıldırım  χάρισαν στους εκλεκτούς προσκεκλημένους στιγμές μουσικής  ανατάσεως με έργα δυτικών  συνθετών, συν τοις άλλοις  και θρησκευτικού περιεχομένου, αλλά και με άσματα ελλήνων συνθετών. Το πολυπληθές ακροατήριο χειροκρότησε επανειλημμένα το καλλιτεχνικό ζεύγος  επιδεικνύοντας έτσι  με τον τρόπο αυτό   την θετική αξιολόγηση της μουσικής βραδιάς.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Πατριάρχη, ευχαριστώντας συνάμα τον
dsc_4832φιλοξενούντα Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Πόλη κ. Ευάγγελο Σέκερη και την εκλεκτή ομήγυρη, που αποτελείτο από Αρχιερείς του Θρόνου, εκ των ενταύθα και εκ των παρεπιδημούντων  στην Πόλη, από Οφφικιαλίους  της ΜτΧΕ, από  κληρικούς , μοναχούς και μοναχές και από πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ιστανμπούλ και συντοπίτες μας φιλόμουσοι.  Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Δέρκων  αναφέρθηκε  στην ομιλία του μεταξύ άλλων και  στους ιδιαιτέρους  συμβολισμούς της μουσικής «ήτις ενώνει τους λαούς  μη γνωρίζουσα όρια και σύνορα» υπαινισσόμενος έτσι τον Παναγιότατο Πατριάρχη, ο οποίος   αποδεικνύει  δι΄έργων και λόγων, κάθε στιγμή της ζωής Του, την Οικουμενικότητα του χριστιανισμού και  τείνει το χέρι Του προς όλους τους λαούς   άνευ ορίων, εντός και πέραν των συνόρων.(Ο λόγος του δημοσιεύεται παρακάτω).  Επισφραγίζοντας την όλη εκδήλωση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευχαριστώντας με θερμά  λόγια τον Μητροπολίτη Δέρκων, δεν λησμόνησε να τον επαινέσει ιδιαιτέρως «για την  αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία και για την εργατικότητά του», όπως  ανέφερε επί λέξει. Η βραδιά  ολοκληρώθηκε με δεξίωση της Μητροπόλεως  στους φιλόξενους  χώρους του Σισμανογλείου Μεγάρου.

Αντώνιος Χατζόπουλος, 25/10/2016

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*