Η εορτή της μνήμης της Αγίας Ευφημίας στο Φανάρι

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. Συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος παρέστη κατά την τάξη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της

aziz-euphemia-01

 

Τρίτης στο Φανάρι. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, ενώ χοροστάτησε και κατά τον Μ. Εσπερινό την παραμονή. Παρεστησαν συμπροσευχομενοι οι Ιεράρχες του Θρόνου Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, Μιλήτου Απόστολος, ηγουμενος της Πατριαρχικης Μονης Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, Κυδωνιων Αθηναγόρας και Αμορίου Νικηφόρος, ηγουμενος της Πατριαρχικης Μονης Βλαταδων Θεσσαλονίκης.

aziz-euphemia-02

 

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ευφημίας αποτελεί έναν από τους πνευματικούς θησαυρούς της Μεγάλης Εκκλησίας και αποτελεί ιδιαίτερη ενίσχυση και ευλογία για την πορεία και ζωή των κληρικών του Φαναρίου και γενικότερα για τη Ρωμηοσύνη της Πόλης. Κατά την παραμονή και την κύρια ημέρα της Εορτής το Λείψανο εκτέθηκε προς προσκύνηση στο Σωλέα.

aziz-euphemia-03

 

Ενώ τον μήνα Ιούλιο γιορτάζει η Εκκλησία μας το θαύμα της Αγίας Ευφημίας κατά τις εργασίες της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου, το μήνα Σεπτέμβριο επιτελεί τη μνήμη της δηλαδή την ανάμνηση του σεπτού μαρτυρίου της.

aziz-euphemia-04

 

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*